סובל מדורבן ברגל, למד מה אומרים המחקר 
 בנושא טיפול לדורבן ברגל.

דורבן בכף הרגל

מאמרים אחרונים בנושא דורבן בכף הרגל

אלגוריתם הטיפול דורבן בכף הרגל: 


 דורבן  , מהווה את אחת הבעיות השכיחות ביותר בכף הרגל, כיום מעריכים כי כי כ2 מיליון אמריקאיים סובלים כל שנה מהבעיה וכ 10% מהאוכלוסיה הכללית וכ15% מהעוסקים בספורט עשויים לסבול מדרבן.
כ: 95% מהמטופלים הסובלים מדורבן יצליחו לפתור את הבעיה באמצעים שמרניים  וכ 5% מהמטופלים יאלצו לעבור פרוצדורה ניתוחית. ניסינו לגבש עבורכם אלגוריתם טיפולי, סדר טיפולי מוסדר בו רצוי לבצע את הדברים בכדי להפתר מבעיית הדורבן בצורה המוצלחת ביותר.
לצערי לא כל טיפול עוזר לכל מטופל באותה מידה, ועדיין לא קיימים כלים בכדי לקבוע איזה טיפול לדורבן בעקב ייטיב עם איזה מטופל. ההצעות המובאות כאן מבוססות מחקרית ומכוונות לכלל האוכלוסייה, לכל מטופל החובה להרגיש כיצד הטיפול משפיע עליו באופן אישי ולהתייעץ עם המטפל לגבי התאמת הטיפול באופן פרטני.

השלב האקוטי: במידה והדלקת הופיע ב 48 שעות האחרונות הטיפול המומלץ הוא:
1. מנוחה.
2. קירור קרח, ניתן לשים קומפרס קר למשך 10 ד, ניתן לבצע עיסוי על ידי קרח.
3. כדורים נוגדי דלקת לא סטרואידליים ( nsaid), בשלב האקוטי הראשוני עשויים להמצא כמאוד מועילים.
4. עיסוי מקומי ובמידת היכולת טיפול פיזיותרפי הכולל אולטראסאונד טיפולי ואלקטרותרפיה.

כמו כן יש לבצע בדיקה מסודרת ואבחון של גורמי סיכון שונים העשויים להוות טריגר להופעת הדורבן, גורמי סכון כאלו עשויים להיות משקל ייתר או עליה במשקל, הגבלה בטווחי הקרסול, הנעלה לקויה, עבודה בעמידה וכדומה.
לאחר איתור גורמי הסיכון יש להתאים טיפול לבעיה ולגורמי הסיכון, טיפול שכזה יכלול טיפול מנואלי להשגת הטווחים החסרים, דיאטה, התאמת הנעלה וכדומה.
כבר בשלב האקוטי להופעת הדורבן כדאי לשלב מדרסים המתאימים להורדת העומס ולטיפול בדורבן, המדרס צריך לכלול מספר אלמנטים העשויים להוריד את העומס והמתח של הפסיה הפלנטרית ולהוריד לחץ ישיר מהרקמה הכאובה. המדרס עשוי לכלול הגבהה לעקב, בית עקב עמוק, תמיכה לקשת, הטיה אינברטורית לרגל האחורית , ובולם זעזועים משמעותי תחת העקב.
יש לרכוש ולעשות שימוש בהנעלה בעלת בולם זעזועים איכותי, המותאמת למבנה כף רגלכם, מומלצת נעל ריצה מקצועית המותאמת לכף הרגל.

פיזיותרפיה לדורבן: הטיפול הפיזיותרפי עשוי לכלול 6-12 פגישות, ורצוי שיבוצעו בקצב של לפחות  2 פגישות בשבוע. במהלך האבחון הפיזיותרפיסט יבצע אבחון ויאתר גורמי סיכון העשויים לעורר את הבעיה ויתאים פתרונות בהתאם לממצאים.
הטיפול הפיזיקאלי עשוי לכלול מספר אלמנטים: טיפול באולטרה-סאונד מקומי, לעיתים משולב עם טנס או גלים קצרים, עיסוי מקומי עמוק מסוג דיפ-פריקשון, חבישות להורדת המתח מהפסיה הפלנטרית, טיפול מנואלי ותרגילים המותאמים לממצאי הבדיקה. בשלב זה קיימת חשיבות להתאמת מתיחות וביצוע מתיחות על בסיס יומי הן לפסיה הפלנטרית, הן לפרק הקרסול והן לשרירי הסובך, תרגילי מתיחה אלו מצליחים להוכיח את יעילותם שוב ושוב במחקרים השונים.להמשך המאמר..